Workshop eetbare paddestoelen

Ontdek én proef de betoverende wereld van eetbare paddenstoelen

15

Ervaring

70+

Groepen deelnemers

1000+

Enthousiaste cursisten

Ontdek hoe lekker eten uit de natuur is

Champignons, oesterzwammen en shiitake: veel mensen smullen ervan. Maar paddestoelen zijn niet altijd zo populair geweest. In de middeleeuwen stond de paddenstoel zelfs bekend als duister en geheimzinnig. Zomaar ineens verschenen er paddenstoelen boven de zwarte aarde na een duistere nacht. En nog steeds hebben deze schimmels een geheimzinnig imago. Want welke zijn nu eetbaar, en welke niet?


Samen met een ervaren paddestoelen gids ga je op pad om de mysterieuze wereld van paddenstoelen te ontdekken; zowel de eetbare, giftige als medicinale. Na de wandeling vertrekken we naar de kooklocatie waar het kampvuur al aan is en waar we gezamenlijk een heerlijke lunch met paddenstoelen bereiden

Ontdek hoe lekker eten uit de natuur is

Champignons, oesterzwammen en shiitake: veel mensen smullen ervan. Maar paddestoelen zijn niet altijd zo populair geweest. In de middeleeuwen stond de paddenstoel zelfs bekend als duister en geheimzinnig. Zomaar ineens verschenen er paddenstoelen boven de zwarte aarde na een duistere nacht. En nog steeds hebben deze schimmels een geheimzinnig imago. Want welke zijn nu eetbaar, en welke niet?


Samen met een ervaren paddestoelen gids ga je op pad om de mysterieuze wereld van paddenstoelen te ontdekken; zowel de eetbare, giftige als medicinale. Na de wandeling vertrekken we naar de kooklocatie waar het kampvuur al aan is en waar we gezamenlijk een heerlijke lunch met paddenstoelen bereiden

Ons team

Jeroen Nielen Buitenkok

“Als echt buitenmens met een achtergrond in de horeca deel ik graag mijn kennis en passie over de eetbare natuur en het buiten koken.” 

Gerard Koopmanschap Paddenstoelen instructeur

“Ik vind het belangrijk dat de deelnemers niet alleen (eetbare) soorten  leren herkennen. Daarom besteed ik ook aandacht aan het “lezen van het landschap”, aan de ecologie en aan de seizoenen. Met deze combinatie van vaardigheden kan je vervolgens heel gericht en doelmatig op zoek gaan naar de verschillende soorten.” 

Edwin Cornelissen Paddenstoelen instructeur

“Voor mij is het heel belangrijk om kennis, verwondering en passie overbrengen voor de natuur, en al het moois en lekkers wat zij te bieden heeft.” 

Ons team

Jeroen Nielen 

Buitenkok

“Als echt buitenmens met een achtergrond in de horeca deel ik graag mijn kennis en passie over de eetbare natuur en het buiten koken.” 

Gerard Koopmanschap 

Paddenstoelen instructeur

“Ik vind het belangrijk dat de deelnemers niet alleen (eetbare) soorten  leren herkennen. Daarom besteed ik ook aandacht aan het “lezen van het landschap”, aan de ecologie en aan de seizoenen. Met deze combinatie van vaardigheden kan je vervolgens heel gericht en doelmatig op zoek gaan naar de verschillende soorten.” 

Edwin Cornelissen 

Paddenstoelen instructeur

“Voor mij is het heel belangrijk om kennis, verwondering en passie overbrengen voor de natuur, en al het moois en lekkers wat zij te bieden heeft.” 

★★★★★

Wat een heerlijk ontspannen, leerzame en inspirerende cursus! Danielle en haar deskundige team zorgden voor een relaxte sfeer, zorgen dat iedereen welkom is en delen hun (gigantische hoeveelheid) kennis op een laagdrempelige wijze. Juist daardoor zoveel geleerd op 1 ochtend. Vooral om mijn eerdere ‘angst’ voor paddenstoelen om te zetten in bewust kijken, voelen, ruiken en proeven. Daardoor is er een hele nieuwe wereld open gegaan waar ik met veel plezier verder in duik. 


Aart - Facilitator & Teamcoach

Geniet van in de natuur zijn en het opdoen van inspiratie
Ontdek welke wilde paddenstoelen eetbaar zijn en hun eventuele giftige look-a-likes 
Geniet van een heerlijke met elkaar gemaakte maaltijd met wilde paddenstoelen
Geniet van in de natuur zijn en het opdoen van inspiratie
Ontdek welke wilde paddenstoelen eetbaar zijn en hun eventuele giftige look-a-likes 
Geniet van een heerlijke met elkaar gemaakte maaltijd met wilde paddenstoelen
€ 89,-

Workshop Eetbare paddenstoelen

Tijdens onze paddenstoelenwandeling gaan we natuurlijk in op de eetbaarheid van verschillende paddenstoelen. Ook andere thema’s komen aan bod, zoals:


• Eetbare paddenstoelen en hoe je ze klaar kunt maken

• Bruikbare paddenstoelen (medicinaal en vanuit de oudheid)

• Giftige dubbelgangers

• Belangrijke determinatie kenmerken 

• Leuke weetjes over paddenstoelen voor als je met je kinderen op pad gaat


De inhoud van de wandeling heeft vooral een educatief karakter. We plukken hoofdzakelijk om te determineren en dus niet om te oogsten voor de lunch.


Duur:09:00 - 13:00
Locatie:Omgeving Zeist
Deelnemers:15 - 20 deelnemers
Inclusief:Lunch, koffie en thee


Heb je thuis een paddenstoelengids, neem die dan vooral mee.

Data 2025

11 oktober09:00 - 13:00
12 oktober09:00 - 13:00
18 oktober09:00 - 13:00
19 oktober09:00 - 13:00
25 oktober09:00 - 13:00
26 oktober09:00 - 13:00


       

Wil je graag meedoen, maar is er geen datum waarop jij kunt? 

Meld je dan aan voor de Interesse-lijst. Zodra we weer nieuwe data hebben gepland krijg je automatisch een mailtje en heb je de eerste keus. 

Wel zo handig!

Ik heb interesse!

Eetbare paddenstoelen FAQ

Hoe groot is de groep?

De groep bestaat uit 15 tot 20 deelnemers van 18 jaar en ouder.

Mag de hond mee?

Nee. Dat is niet handig tijdens het wandelen en het koken op open vuur

Ik eet vegetarisch, veganistisch of heb een voedselallergie. Kan ik dan toch meedoen?

Vegetarisch eten is geen probleem.
Helaas kunnen we in het veld met de beperkte middelen die we daar ter plekke hebben, geen rekening houden met veganistisch, notenallergie, gluten- of lactose-intolerantie.
Mocht dit voor jou van toepassing zijn, dan horen we dat graag en vragen we je om zelf iets te eten mee te nemen.

Doe mee en ontdek én proef de betoverende wereld van eetbare wilde paddenstoelen