Onze workshops

Eetbare planten

In deze workshop ontdek én proef je samen met De Natuurkok de betoverende wereld van eetbare wilde planten, met aansluitend een heerlijke maaltijd.

Dutch Oven koken

Tijdens deze workshop leer je onder deskundige begeleiding van De Natuurkok de fijne kneepjes van het werken met een speciale gietijzeren pan; de Dutch Oven gecombineerd met eetbare planten.

Proefdag Jaaropleiding

Speciale dag voor geïnteresseerden in onze Jaaropleiding  'Eten uit de natuur' en voor iedereen die zich reeds heeft opgegeven.
Naast informatie over hoe de opleiding in elkaar zit, ontmoet je mede-cursisten en geven we verschillende workshops en proeverijen van producten die tijdens de opleiding worden gemaakt.
We sluiten af met een wildpluk maaltijd bereidt boven vuur. 

Voorjaarsdiner met wilde kruiden

Voorjaarsdiner met wilde kruiden

Geniet tijdens deze workshop van het voorjaar en proef de wilde planten in een heerlijk 3 gangen diner.

Wildplukkaas maken

Leer het oude ambacht om van melk een heerlijk houdbaar product te maken in de vorm van een goudse kaas met natuurlijk wilde kruiden.

Eetbaar Bos

Ontdek samen met De Natuurkok hoe eetbaar het bos in de herfst is, met aansluitend een heerlijk diner met herfstproducten.

Eetbare paddenstoelen

Ontdek én proef samen met De Natuurkok de wereld van de eetbare paddenstoelen. Aansluitend aan de wandeling genieten we van een heerlijke maaltijd met natuurlijk paddenstoelen.
Timo - Multimedia vormgever

★★★★★

Ik heb deze workshop als cadeau aan mijn vriendin gegeven en het was fantastisch. Gerard wist de groep heel goed te enthousiasmeren. We waren zo geboeid dat we dezelfde dag nog een veldgids hebben gehaald en zijn er het weekend erna meteen mee op pad geweest. We hebben er een nieuwe hobby bij!
Julia

★★★★★

Begin oktober was ik samen met mijn vriend bij de workshop eetbaar bos. Het was een hele leuke en leerzame middag. Eerst maakte we een wandeling waarbij ons veel werd verteld over allerlei eetbare planten, en paddenstoelen. We zagen onder andere de prachtige Lion’s mane en de biefstukzwam. Verder was ik erg onder de indruk van de geur en smaak van de douglasspar, waar je onder andere lekkere thee van kunt zetten. Na de wandeling hebben we een heerlijke maaltijd gekookt op open vuur. Kortom, een super leuke dag! 

Bekijk ook onze Jaaropleiding