Wilde planten quiche

Deze wilde planten-quiche is heerlijk en eenvoudig voor de beginnende wildplukker. Neem de wilde planten die je kent en je hebt een lekkere en originele maaltijdquiche.

 

Ingrediënten

- 1 pakje deegvellen hartige taart (Koopmans)
- boter om in te vetten
- 1 bakje spekjes
- 3 handen vol dovenetel
- 1 hand vol kleefkruid
- klein bosje look-zonder look
- klein bosje kraailook
- 5 eieren
- 250 ml slagroom
- 150 gr geraspte kaas
- peper

Bereiding

Vet de springvorm in en bekleed deze met de deegvellen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de spekjes en laat ze afkoelen op een keukenpapiertje. Controleer de wilde planten; haal alle dode/ vieze blaadjes eruit en was alles goed. Pluk de topjes en blaadjes van de dovenetel. Blancheer eerst 30 seconde het kleefkruid (want die is wat harder), doe daarna 30 seconde de dovenetel erbij. Met een schuimspaan vis je de planten eruit. Goed laten uitlekken en snij ze klein. Klop de eieren en de slagroom, meng de kaas, spekjes en planten erdoorheen. Op smaak brengen met peper. Giet dit mengsel in de de springvorm. Snij eventueel het teveel aan deeg weg, laat daarbij een rand van 1,5 cm staan. De springvorm gaat 35 – 45 minuten de oven in. Mocht de quiche te donker worden, kun je hem afdekken met aluminiumfolie.

Meer weten

Pluk nooit iets wat je niet kent. Er zijn ook heel veel planten en paddestoelen die giftig zijn. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van wat eetbaar is en wat niet. Wij organiseren het hele jaar door workshops over eetbare planten en paddestoelen. Wil je ook een keertje meewandelen, meld je dan aan via de linkjes rechtsboven.

Tot slot

Pluk met respect voor de Natuur: niet te veel, niet het laatste exemplaar en zeker geen beschermde soorten

Over de schrijver
Reactie plaatsen